Ecodriving

Drivec EcoDriving är ett användarvänligt system för sparsam körning som gör att du kan börja planera för upp till 15 % lägre bränslekostnader. Minskat slitage och lägre servicekostnader gör att du bör kunna dra av ytterligare några procent. Drivec EcoDriving bygger på unik avancerad teknik som mäter överförbrukning, det vill säga den del av den totala energiförbrukningen som föraren kan påverka genom sitt körsätt. Vårt mål är att göra det enkelt, ja till och med roligt, för både dig och dina förare. Med tydliga mål som är enkla att nå kommer besparingarna att märkas på en gång. En god investering, både för dig och för miljön.

Energioberoende lösning

Drivec Ecodriving är en helt energioberoende lösning som innebär att du kan ha hela din fordonsflotta i ett och samma system. Oavsett om du har diesel, HVO, LPG, biogas, hybrid eller el som energikälla så hanterar vi dina fordon och dina förare blir korrekt bedömda. Systemet mäter förarens prestation i energieffektivitet vilket gör att oavsett vilket fordon era förare kör, så kommer de kunna mätas mot övriga förare och fordon. Effektivitetssiffran blir ett transparent mått mellan olika energikällor som blir lätt att följa upp.

Unik lösning för elfordon

Det har funnit väldigt lite kunskap om hur man kör kostnadseffektivt och miljösmart med elfordon i kommersiell trafik. Samtidigt som intresset för elfordon ökar snabbt så har den allmänna bilden varit att man inte har några energiförluster med elfordon, men det är inte sant. Enligt våra mätningar så är det bara om man kör smart som man genererar energi på ett effektivt sätt. Om man till exempel bromsar hårt så går de mekaniska bromsarna in och man får förluster. Med vårt system så kan man få hjälp att köra sparsamt även med elfordon.

Drivmedelsoberoende

Realtidsinformation

Molnbaserad datalagring

Webbrapporter

Lättläst förarskärm med självlärande förarstöd

 • Mäter överförbrukning och energieffektivitet
 • Användarvänlig fordonsskärm som gillas av förarna
 • Tar hänsyn till fordons- och yttre faktorer och är drivmedelsoberoende
 • Enkel måluppföljning
 • Löpande återkoppling som förstärker positivt förarbeteende
 • Individuella användare
Välj valuta
Hur många fordon har du?
Fordon
Hur lång sträcka kör du per år?
Km/Fordon
Genomsnittlig förbrukning?
Liter/100 km
Vad har du för bränslekostnad?
Fördelning av trafiktyp?
Tätort
Landsväg
Du sparar per år
4000
+

Installerade system av
Drivec EcoDriving

Drivec Ecodriving ger i genomsnitt

+
13.6
%

förbättrad bränsleeffektivitet

Varje år minskar vi CO2-utsläppen med

25000
ton

Vår kundportal

Kundportalen är navet mellan dig och Drivec Ecodriving som låter dig följa din fordonsflotta i realtid. Den är webbaserad så att du som kund alltid har tillgång till portalen, var du än befinner dig.

Med kundportalen och Drivec Ecodriving får du enkelt koll på t ex:

 • Drivmedels- och överförbrukning
 • Körsträckor
 • Inbromsningar
 • Tomgångskörning
 • Utrullning
 • Var dina fordon befinner sig

Implementeringsstöd

Nyckeln för att skapa långsiktiga resultat bygger på engagemang från hela organisationen. Precis som den tekniska lösningen behöver installation, uppdateringar och support behöver användarna utbildning, vägledning och stöd. Våra branscherfarna implementeringskonsulter hjälper er att hantera de beteendeförändringar som krävs för att maximera nyttan av Drivec EcoDriving.

Förarutbildning

Vår erfarne utbildare hjälper dina chaufförer att köra smartare! Med vår tilläggstjänst får förarna teoretiska och praktiska verktyg för att optimera körbeteendet, så att verksamheten kan nå faktiska resultat. Det är trots allt människorna bakom ratten som är nyckeln till framgång.

Är du nyfiken på Drivec EcoDriving?

Gratis onlinedemo

Boka en gratis onlinedemo med en av våra säljare så återkommer vi med förslag på tider. Genomgången tar normalt ca 20-30 minuter där vi direkt i kundportalen går igenom hur det fungerar och diskuterar hur vi kan lösa dina utmaningar.

Prova på-erbjudande

Med vårt prova på-erbjudande av Sustainable Suite får du testa både VHM och Ecodriving i din egen fordonsmiljö innan du bestämmer dig. Systemet pilotinstalleras i ett antal av dina fordon och testkörs under två månader. Efter genomförandet levererar Drivec en slutrapport mot uppsatta mål, där vi jämför utfallet mellan din fordonsflotta både med och utan vårt system.

Offertförfrågan

Kontakta oss för att få en offert anpassad efter dina önskemål och din fordonsflotta.

Tekniken bakom Drivec Ecodriving

Drivec_Bridge_RGB


Drivec Bridge är hjärtat för alla våra erbjudanden och den enhet som samlar in, tolkar och bearbetar data från ditt fordon. I dagsläget har vi tre olika versioner och vilken version som passar dig bäst beror på hur tekniken i ditt fordon ser ut idag.

 

Kort om Drivec Bridge

 • Uppfyller senaste standards inom FMS
 • Enkel inkoppling och fjärruppdatering
 • Hög prestanda och säker konstruktion
 • Fordonsinformation från flera källor, som CAN-buss, J1708, 1-wire, rs-232, analoga/digitala portar och sensorer
 • Bakåtkompatibel för äldre fordon med EDC

 

[contact-form-7 id="198"]