Hållbara affärer på riktigt.

Drivec brinner för att skapa hållbara affärer, sådana som får era mål att sammanfalla med planetens behov. Vår ambition är att vara med och bygga ett samhälle som är friskare, öppnare och mer hållbart.

Det fina med våra produkter är att det är enkelt att bevisa att vi gör verklig skillnad. Därför har vi sammanställt data från alla våra kunder i Sustainable Suite för att visa hur vi ligger till, tillsammans.

Såhär mycket minskade våra kunder sin förbrukning, sina utsläpp och sina drivmedelskostnader under det senaste året.

10 488 016

liter bränsle

166 954 434

kronor

26 639

ton växthusgaser

Det är såklart fina siffror. Men kanske svårt att greppa vad det faktiskt har betytt för vår miljö men också för vi människor som bor på vår planet? Låt oss förklara.

Vad betyder det minskade växthusgaser för vår planet, egentligen?

Det kan ibland vara svårt att förstå hur mycket ett ton växthusgaser är. Eftersom att vi gillar att göra det komplicerade enkelt har vi översatt siffrorna till något som förhoppningsvis känns lite enklare att greppa?

26 639 ton växthusgaser är lika mycket som:

1 065 582 träd binder per år.

19 313 varv runt jorden med genomsnittlig buss.

832 normalstora hushåll släpper ut per år.

8 879 bilar med en körssträcka om 1 200 mil släpper ut per år.

Räknar vi om våra 26 639 ton minskade växthusgaser till energi (kWh) så har våra kunder under 2020 sparat in lika mycket som:

11 827 normalstora hushålls totala förbrukning per år.

48 fotbollsplaner täckta med solpaneler producerar per år.

120 553 års regelbundet TV-tittande på en standard 50” LCD-TV.

Tillsammans förebygger vi hälsoproblem

Att minska utsläppen är inte enbart bra för plånboken och planeten. Genom att minska utsläpp från förbränningsmotorer, bromsar och däck minskar vi också andelen farliga partiklar i den luft vi andas i stadsmiljö. Något som faktiskt räddar liv. Enligt forskning från Naturvårdsverket så dör det i Sverige 3 211 människor i förtid varje år pågrund av exponering av farliga partiklar från vägtrafik. Sett till de minskade utsläppen som våra kunder tillsammans bidrog under 2020 så motsvarade det fem räddade liv.

5 räddade liv.

It’s payback time.

Jag drömmer om ett samhälle där vi nyttjar modern teknik och fordonsdata för att låta transportsektorns affärsmål sammanfalla med planetens behov. Jag vill ha tillbaka den rena naturen och fisken i sjöarna, men vet att vi måste gå framåt för att det ska ske.

Tillsammans får vi det att hända.

Johan Göthe
VD & Grundare

Vill du veta mer om hur vi har räknat ut allting? Läs mer här.