2021 – så mycket miljö och pengar sparades

Drivecs löfte är: It’s payback time. Vi vill alltså bidra till att använda jordens resurser smart och effektivt. Våra system gör skillnad – både för plånboken och planeten. Det visar en sammanställning av alla våra kunders data från 2021. Totalt sparade våra kunder på ett år drygt 168 miljoner kronor och släppte ut 27 400 ton mindre växthusgaser. Snacka om payback time!

Drivec brinner för att skapa hållbara affärer som är bra för både våra kunders plånböcker och planeten. För att få reda på exakt hur stor skillnad våra system gör har vi sammanställt alla våra kunders data från 2021 i Sustainable Suite. I sammanställningen har vi för enkelhetens skull slagit ihop alla drivmedel (diesel, biogas och el) i uträkningarna till ett och samma tal.

Siffrorna visar svart på vitt att våra kunder verkligen bidrar till att minska klimatavtrycket. Och tjänar pengar på att göra det.

Så här mycket minskade våra kunder sin förbrukning, sina utsläpp och sina drivmedelskostnader under 2021:

  • 10 185 874 liter bränsle.
  • 168 066 921 kronor.
  • 27 400 ton växthusgaser (CO2e).

Kronor och liter är konkreta och lätta att förstå. Växthusgaser är betydligt mer abstrakta. För att det ska bli tydligare hur mycket 27 400 ton växthusgaser faktiskt är så har vi räknat fram några konkreta exempel som vi redovisar på här.

Dela på Linkedin