Vår expertis finns där för dig

Tid är guld och sällan finns den i överflöd. Därför har vi utformat två tilläggstjänster som låter dig fokusera på kärnverksamheten, medan våra experter sköter resten.

Vi hjälper dig att nå faktiska mål genom att utbilda dina chaufförer i ett förbättrat körbeteende och våra experter inom analys och bevakning övervakar statusen för din fordonsflotta.

Implementering av Drivec EcoDriving

Efter att ha investerat i ett system för EcoDriving är det angeläget att få så stor utväxling av investeringen så snabbt som möjligt. Vår 20-åriga erfarenhet av att utveckla och implementera system för EcoDriving visar tydligt att långsiktiga resultat uppnås genom engagemang i hela organisationen.

Drivec erbjuder därför i samarbete med Santura ett implementeringsprogram som hjälper din organisation att maximera nyttan av Drivec EcoDriving. Vårt gemensamma arbete med implementeringen inleds i pilotinstallationen där vi tillsammans med er definierar nuläge, syfte och formulerar mål för EcoDriving. Programmet ger ledare kunskap om hur de effektivt kan skapa en miljö som förändrar invanda beteenden, skapar momentum och en vilja att förändra samt hur de ska följa upp och premiera positiva körmönster hos förarna.

Varför behövs implementeringsprogrammet?

 • Maximera värdet av investeringen i Drivec EcoDriving
 • Ge ledare verktyg att leda en organisation som implementerar ny teknik och nya
  arbetssätt
 • Skapa förståelse för utmaningar och möjligheter när vi vill arbeta med förändrade
  beteenden

Vill du veta mer?

Skicka en intresseanmälan till info@drivec.se med dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

Förarutbildning

Vår förarutbildning hjälper dina chaufförer att optimera körbeteendet! Även om Drivec Ecodriving är mycket användarvänligt är det människorna bakom ratten som är nyckeln till ett lyckat resultat. Ett förbättrat beteende i trafiken leder till att dina fordon mår bättre, bränsleförbrukningen går ned med 10–15 % per år, och dessutom tar ni ansvar för vår miljö. Det blir med andra ord en lönsam affär på många sätt.

Utbildningen pågår under en heldag där vår rutinerade instruktör utbildar dig i systemet för Ecodriving. Dagen innehåller även ett teoripass där chaufförerna får ta del av framgångsfaktorerna bakom ett lönsamt körbeteende, och praktiska övningar där de får öva på att köra smartare.

Varför behövs förarutbildning?

 • Förbättrad planering och beteende i trafiken besparar fordonet, miljön och ekonomin
 • Säkerheten ökar för både passagerare och leveransgods
 • Återkoppling ges till varje chaufför under fyra veckor efter avslutad utbildning, vilket ger en snabbare anpassning av systemet

Vill du veta mer?

Skicka en intresseanmälan till info@drivec.se med dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

Analys och bevakning

Med vår analys- och bevakningstjänst får du stöd med att hantera informationen som passerar systemet för Vehicle Health Management, så att du kan fokusera på kärnverksamheten. Våra experter finns där för dig för att övervaka, filtrera och organisera information från dina fordon så att du i god tid kan göra bra, lönsamma val. Vi bevakar dina fordon förebyggande och i realtid, vilket gör det lättare att planera service och reparationer innan något oväntat händer. På så vis säkerställer du fordonen i trafiken.

Våra experter hjälper dig att

 • Leta och finna mönster som kan göra nytta för verksamheten
 • Analysera data så att du kan planera och prioritera verkstadsinsatser i god tid
 • Identifiera återkommande avvikelser och skapa metoder för att automatiskt identifiera dem
 • Hitta behov och förutsättningar för förebyggande underhåll av dina fordon
 • Nyttja Drivec VHM:s fulla potential

Så fungerar det

  Dina fordon bevakas av våra medarbetare mellan 08:00 och 17:00, måndag till fredag.

  Parametrar läses av både förebyggande och i realtid, så att du snabbt får värdefull information i form av såväl avvikelser som felkoder.

  Vid avvikelser och felkoder larmas nyckelpersoner i verksamheten via SMS eller mejl, eller direkt in till ert nuvarande system.

Vill du veta mer?

Skicka en intresseanmälan till info@drivec.se med dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

Automatisk färdskrivartömning

Spara tid och få bättre koll med hjälp av vår nya tjänst för automatisk tömning av färdskrivare och förarkort. Förarna behöver inte göra någonting, all data skickas automatiskt och säkert från dina fordon till valfritt system för lagring och analys.

Vill du veta mer?

Skicka en intresseanmälan till info@drivec.se med dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.