Drivec samarbetspartner till Bussförar-SM

Drivec är sedan 7 år samarbetspartner till Bussförar-SM som 2019 i år gick av stapeln på Gillingebanan i Stockholm. Vi är som vanligt ansvariga för momentet Sparsam körning som är 1 av 4 moment. Övriga moment i mästerskapet är katastrofövning, halkkörning och manöverprov.

Syftet med Bussförar-SM är att öka fokus på och höja statusen för bussföraryrket eftersom rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar. Läs mer om branschens rekryteringsbehov här.

Varje år genomförs en miljard resor inom kollektivtrafiken. En av de viktigaste yrkesgrupperna i branschen är bussföraryrket som har en nyckelroll för att resan ska bli behaglig och säker. Bussförar-SM arrangeras för att uppmärksamma yrkesgruppen och visa hur viktig deras kompetens är. Bussföraren är företagets ansikte utåt och det är därför viktigt att man är serviceinriktad och har ett bra kundbemötande. Som bussförare ska man kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet. Man ska även kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer och vara kvalitets- och miljömedveten. Och den förare som klarar av tävlingsmomenten bäst kan titulera sig svensk mästare.

Vill du läsa mer om tävlingen? Klicka här.

________

Mikael Gabrielsson
Sales and Marketing Director
mikael.gabrielsson@drivec.se
+46 42 10 89 79

Dela på Linkedin