Food Cargo Nord satsar på Drivec Ecodriving

Food Cargo Nord i Umeå satsar på Drivec Ecodriving för sparsam körning i 16 av sina lastbilar.
– Jag vill hitta en morot för våra chaufförer att sänka bränslekostnaderna och samtidigt minska vårt miljöavtryck, säger Niclas Conradzon, vd på Food Cargo Nord.

Drivec Ecodriving används sedan länge på tusentals bussar runt om i Norden. Nu börjar även transportföretag med lastbilar i fordonsparken upptäcka Drivec.

– Vi ska köra det i alla våra fordon så att alla chaufförer kan vara med och se resultatet och påverka sin körning. Det känns bra att kunna dra vårt strå till stacken när det gäller klimatet, men satsningen har också påskyndats av att drivmedelspriserna just nu är skyhöga.

Food Cargo Nord använder inledningsvis Drivecs system för sparsam körning, som är inriktad på att minska bränsleförbrukningen.

– Vi väljer att lägga fokus på förbrukningen i början, sedan får vi se vad det ger. Det är ju ett brett system som är enkelt att bygga på sedan.

Systemet är kopplat till färdskrivarkortet i varje bil och chaufförerna får feedback om sin körning i en veckorapport.

– Chaufförerna är positivt inställda till systemet, de tycker att det ska bli lite kul att tävla om vem som kan minska sin förbrukning mest. För oss är det en rätt stor investering, men jag tror och hoppas att vi kan spara in den hyfsat fort avslutar Niclas.

Dela på Linkedin