Nytt avtal med Vy Buss – för över 100 bussar

Drivec har tecknat ett nytt avtal med Vy Buss för två nya områden, Dalsland och Kungälv. Avtalet omfattar runt 100 bussar och innefattar hela Sustainable Suite med både sparsam körning och fordonshälsa. ­

– Vi är väldigt glada över att Vy Buss ger oss utökat förtroende, säger Mikael Gabrielsson, marknadschef på Drivec.

Vy Buss är en av Nordens största transportkoncerner och bedriver buss- och tågtrafik i Sverige och Norge. De använder sedan tidigare Drivecs system Sustainable Suite för sparsam körning och fordonshälsa i flera hundra bussar i Göteborg, Jönköping och Gävle. Nu satsar Vy på systemet även i Dalsland och Kungälv.

– Utrullningen kommer att ske i två steg under 2023 och 2024. De första bussarna där allt är installerat och driftsatt väntas börja köra i Dalsland under juni 2023, säger Mikael Gabrielsson.

Han ger Vy en eloge för att samarbetet fungerar så bra och menar att det är en anledning till att koncernen sänkt sina bränslekostnader rejält tack vare Drivecs system.

– Vy är konkreta med vad de önskar sig av oss. De ger oss tydliga riktlinjer och det underlättar vårt arbete, säger Mikael Gabrielsson.

Dela på Linkedin