Partner till Bussförar-SM 2020

Den 7 september gick årets upplaga av Bussförar-SM av stapeln. 16 finalister gjorde upp om titeln Sverige Bästa Bussförare på Gillingebanan, strax norr om Stockholm.

Varje år genomförs en miljard resor inom kollektivtrafiken. En av de viktigaste yrkesgrupperna inom branschen är bussföraryrket som har en nyckelroll för att resan ska bli behaglig och säker. Som bussförare ska man kunna föra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet.

För 8e året i rad var Drivec med som samarbetspartner och höll i tekniken som hjälpte till med valideringen av varje förare. Drivec var också huvudansvariga för momentet Sparsam körning som är 1 av 5 huvudmoment i tävlingen.

”- Det känns såklart bra att få vara med och bidra till en tävling som hjälper till att höja statusen för bussföraryrket. Det är ett viktigt yrke då en fungerande kollektivtrafik inte bara är en viktig samhällsfunktion utan också en förutsättning för att nå klimatmålen och minska persontrafiken på vägarna.” säger Mikael Gabrielsson, Sälj- och marknadschef på Drivec.

Intresset för tävlingen har växt för varje år och totalt hade närmare 600 bussförare gjort uttagningsprovet inför Bussförar-SM 2020. Att jämföra med ca 500 tävlande året innan.

Efter årets finaltävling var färdig stod det klart att Sveriges Bästa Bussförare 2020 heter Jakob Moberg och jobbar på Transdev Sverige AB. Stort grattis!

Läs mer om Bussförar-SM på www.bussforar-sm.se.

Dela på Linkedin