Vårgårda Buss växlar upp

Under året har Vårgårda Buss provat på Drivec Sustainable Suite med både Vehicle Health Management och Ecodriving på fyra av sina egna bussar. Nu väljer man att växla upp och installera systemet på 27 stycken nya fordon som levereras under våren 2020.

Vårgårda Buss är en del av BIVAB, så ramavtalet med Drivec skapar bra förutsättningar för en förmånligare affär.

– Vi tar chansen nu med de nya bussarna som ska gå i Gislavedstrafiken. Den här trafiken ligger längre ifrån oss geografiskt så här ser vi stora möjligheter med att få bättre koll på fordonens hälsa och status på distans, berättar Östen Hallenbert, vd på Vårgårda Buss.

Drivec levererar hela Sustainable Suite med Vehicle Health Management, EcoDriving men även en ny produkt, Förarkortskontroll. Den nya produkten läser av att chauffören har ett giltigt förarkort för yrkestrafik och påminner om föraren inte har med sitt kort.

– Det här är viktigt för resenärssäkerheten och för att undvika onödiga böter vid kontroll, säger Östen Hallenbert.

Man växlar alltså upp från prova-på-installation i fyra fordon till 27 helt nya bussar. Vårgårda Buss ser det här som en utökad pilot där vi får möjlighet att lära oss Drivecs produkter. Om det funkar bra finns ju alltid möjlighet att addera flottans 110 befintliga bussar.

– För Drivec är det här en spännande möjlighet. Det ger oss ett bra case hos BIVAB och stärker vårt varumärke i södra Sverige, berättar Mikael Gabrielsson, Sales & Marketing Manager på Drivec.

________

Mikael Gabrielsson
Sales and Marketing Director
mikael.gabrielsson@drivec.se
+46 42 10 89 79

Dela på Linkedin